Paberist jõulukaardi asemel animeeritud jõulukaart! Aga milline?

Jõuluaeg lööb silmad reklaamivirr-varrist kirjuks. Päkapikud ja kuusepuu, kingikott ja jõuluvana ning veelkord päkapikud! Kas selles pildis on võimalust veel silma paista? Muidugi on. Valmistame teile muheda animatsiooni, mis on nagu multifilm, kus on muusika ja helid, liikumine ja tegelased. Ja seda kõike videona, mille paneme selleks eraldi veebilehele ja te saate selle lehe lingi oma e-kirja lisada. Kui soovi avaldate, siis saame teile anda ka lahtised failid, nii et saate loodud animatsiooni kasutada ka järgmisel aastal või neid fragmente või illustratsioone kasutada nt vabariigi aastapäeval või vastlapäeval.

Umbes 12 aastat tagasi algas animeeritud jõulukaartide buum – kõik, mis liikus ja oli kuidagi jõuluteemaline, läks hästi kaubaks. Algusaegadel oli enamlevinud animatsiooniprogrammiks Adobe Flash, mida valdasid aga enamasti vaid IT-poisid, kes suures osas joonistada ei osanud. Nii tuli neil paraku piirduda kliparti valmispiltide modifitseerimisega ja interaktiivsete mänguelementide lisamisega. Tundus, et kõik võimalikud stsenaariumid, kus tegelasteks päkapikk ja firma logo, on juba kasutusele võetud. Siis hakkas aga ilmuma ka mitmekesisemas võtmes jõulukaarte – need olid seotud siis kas musta huumoriga või püüdsid lihtsalt traditsioonilisest kullast-karrast osavalt distantseeruda. Mõnikord küll juba pisut ebaõnnestunult – vahel kujunes sellest reklaamiklipp, kus suurem kaal oli ettevõtte reklaamil kui headel soovidel.
Väärtuseks muutus ka teema võimalikult erinev käsitlus. Jõulukaartidest koostati koguni pingeridasid…
Inimestele kord juba meeldib videosid vaadata. Ja kirju saada. Imekauneid kujundusi nagu paberkaartidel näinud oleme, saab ka videosse üle kanda.

Kommenteeri